Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Megfelelő szavakkal

2018.05.13

gy6.jpg

Mai evangélium – 2018. május 12.

2018. május 12. szombat 06:00

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Jn 16,23b–28

Búcsúbeszédében Jézus így szólt tanítványaihoz: Bizony, bizony, mondom nektek: Bármit kértek majd az én nevemben az Atyától, megadja nektek. Mindeddig semmit sem kértetek az én nevemben. Kérjetek, és kaptok, hogy örömötök teljes legyen!

Ezeket hasonlatokban mondtam nektek. Eljön az óra, amikor már nem hasonlatokban szólok, hanem nyíltan beszélek az Atyáról. Azon a napon majd az én nevemben kértek, és nem mondom azt nektek, hogy én kérem értetek az Atyát. Hiszen az Atya szeret titeket, mivel ti is szerettetek engem, és hittétek, hogy az Istentől jöttem. Eljöttem az Atyától, és a világba jöttem. Most elhagyom a világot, és visszatérek az Atyához.

Magyar Kurír

 

 

IMÁDSÁGRÓL

 

Kérő: Segíts, hogy megtanuljak imádkozni!  Szerencsétlennek érzem magam.

Drága Gyermekem!

 

Mindenki akkor imádkozik, amikor lelkét, gondolatait hozzám emeli. Mindenki akkor imádkozik helyesen, ha arra törekszik, hogy Istennek tetsző vágyát fejezze ki, hálát mondjon, és a szeretetben növekedjék. Erre ma sem tudtok tökéletesebb gondolatokkal szolgálni, mint a „Miatyánkban”.

Beszélgess Velem saját szavaiddal! Amikor a Miatyánkra tanítottam tanítványaimat, akkor nem azt mondtam, hogy Ezt imádkozzátok, hanem azt, hogy Így imádkozzatok. Tehát a szerint a hét kérés szerint imádkozzatok, amelyeket a Miatyánk tartalmaz! Ám Én, arra kérlek, hogy főleg dicsőítő, hálálkodó imákat mondj, és a saját szavaiddal tedd ezt! Ezekre van neked szükséged. Igen, mert eközben fogod meglátni, hogy mennyi hálálkodni valód van, tehát azt, hogy mennyire gazdag az, aki Hozzám tartozik!

Az érzi magát szerencsétlennek, akinek kevés a hálálkodó, dicsőítő imája. E téren is át kell alakítanotok gondolkodásotokat. Nem úgy van, hogy ha szerencsések vagytok, akkor van helye a dicsőítésnek, hanem úgy van, hogy Én mindig és teljesen adom Magamat nektek, de ezt észre kell vennetek, mert különben hiába állok rendelkezésetekre. Ha meg tudod köszönni, hogy amikor annyian nem ébredtek fel reggel, te felébredhettél, ha meg tudod köszönni, hogy amikor annyi a vak, süket, béna, sánta és egyéb testi, szellemi fogyatékos, neked pedig van ép szemed, füled, kezed, lábad, értelmed, amennyiben ha meg tudod köszönni, hogy amikor annyi ember éhezik, sőt, hal éhen, neked van elegendő táplálékod, és még sorolhatnám, hogy hányan vannak vas-tüdőben, s te aránylag könnyen vehetsz lélegzetet, stb., akkor nem azt élnéd meg, hogy szerencsétlen vagy, hanem azt, hogy milyen jó neked, mert Isten gyermeke vagy, Nekem, Jézusnak édes testvére vagy. Vannak angyalok, akik alig várják, hogy kapcsolatba kerüljenek veled, stb. Mikor örültél már annak, hogy be van írva neved a mennyben (Lukács 10:20)?

Megáldalak LELKEM BÉKÉJÉVEL!

Mi Atyánk, ki vagy a lelkemben
Szenteltessék meg a Te neved!
Jöjjön el a Te országod!
Legyen meg a Te akaratod
Mint a mennyben, úgy a földön is!
A mi mindennapi kenyerünket
add meg nékünk ma!
És bocsásd meg a mi vétkeinket
Mint mi is megbocsátunk azoknak,
akik ellenünk vétkeztek!
És ne vígy minket kísértetbe!
De szabadíts meg minket a gonosztól!
Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség, mind örökké. Ámen.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.