Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Másképpen a mosolyról

2018.05.19

mosoly1.jpg

A helyes arctorna enyhíti a stressz megpróbáltatásait

 

1. Szinte kibírhatatlan a környezetem.
2. Nálam minden balul üt ki.
3. Imáim nem találnak meghallgatásra.

Drága Gyermekem!

 

1. Általában három forrás keseríti meg életeteket. Az egyik maga az ördög. A másik a rosszindulatú emberek. A harmadik pedig a megsérült természetetek. Mindhárommal kapcsolatban van Nálam, a te Jézusodnál megoldás.

A kibírhatatlan környezetet vagy ott kell hagyni, vagy el kell kezdeni annak megváltoztatását. Az elsőt nem kell különösképpen magyaráznom, csak annyit fűzök hozzá, hogy környezet mindenütt van, és minden környezetnek van árnyéka. A második megoldást így gondolom el:

Azt szoktátok mondani, hogy akire rávicsorognak, az visszavicsorog. Akire mosolyognak, az visszamosolyog. Igaz, hogy van olyan, akire sokszor kell rámosolyogni, hogy egyszer visszamosolyogjon, de előbb-utóbb meg fog történni! Nem képmutatás az, hogy olyanra mosolyogsz rá, akire inkább rávicsorognál. Nem, mert lelked mélyén inkább vagy mosolygásra teremtve, mint komorságra, ha tehát törekszel megjátszani a mosolygást, akkor valójában lelked igazi alaphelyzetét igyekszel a felszínre hozni. Velem, a te Jézusoddal minden áldozatra képes vagy!

2. Nincs olyan történés, amelynek ne lenne jó oldala, és nincs olyan történés, amelynek ne lenne balul elsült oldala. Az Én kérésem, hogy alakítsátok át gondolkodásotokat (Márk 1:15), erre is vonatkozik. Kétségtelen, hogy szemek kellenek ahhoz, hogy valaki mindenben meglássa a jót, de ha istenszerető valaki, akkor képes erre!

3. Nincs meg nem hallgatott ima! Kéréseid, amelyeket Istenhez vittél, valószínűleg nem voltak szinkronban a Miatyánk hét kérésével. Így ha Isten megvalósította volna azokat, akkor inkább ártott volna neked, és nem használt volna lelki fejlődésednek. Márpedig ennél fontosabb nincs!

„Mi ez az örökkévalósághoz képest?” E patikamérleg pontosan képes lemérni minden kérés súlyát! Olyan Isten, aki minden kérést teljesít nemcsak nincs, de ne is legyen! Józan ember nem is fordulna ilyen Istenhez kéréssel, mivel senki nem tudhatja, hogy egy kérésnek – amely nincs szinkronban a Miatyánk kéréseivel – hosszú távon milyen következményei lehetnek. Ezért jobb Istenre, a végtelen SZERETETRE bízni, hogy Ő döntse el, hogy mit csináljon egy kérőimával.

Nagyon szeretlek, és megáldalak a BIZALOM LELKÉVEL!

 

 

A helyes arctorna enyhíti a stressz megpróbáltatásait

Amerikai kutatók kísérleteikben úgy találták, hogy a mosolygás fizikailag is segíti, hogy túljussunk nehéz, stresszes helyzeteken, írta az MTI.

Psychological Science című szakfolyóiratban ismertetett tanulmányba 169 önkéntest vontak be a Kansasi Egyetem kutatói. Tara Kraft és Sarah Pressman különböző típusú arckifejezések hatását vizsgálta a résztvevők fizikai állapotára stresszel járó feladatok megoldásakor. A semleges arckifejezésen túl az egyik típusú mosoly az úgynevezett standard, szokványos mosoly volt, amelynél csak a száj körüli izmok működnek, a másik pedig az őszinte vagy Duchenne-mosoly, amikor a szájat körülvevő izmokon túl a szem körüli izmok is működésbe lépnek. Korábbi kutatások megmutatták, hogy stressz hatás alatt vagy után segíthetnek a pozitív érzelmek, és hogy a mosolygás befolyásolhatja az érzelmeket. Kraft és Pressman azonban elsőként vizsgálta azt, hogy a mosolygás milyen hatással van a stresszen való túljutásra, a stressz feldolgozására. A tesztre való felkészítéskor a résztvevők egy-egy csoportjának megtanították, hogy milyen a semleges arckifejezés, a normál mosoly és a valódi (Duchenne) mosoly. Az önkéntesek más csoportjainak azt tanították, hogy úgy tartsanak a szájukban evőpálcikát, hogy arcizmaik éppen ezeknek az arckifejezéseknek megfelelően húzódjanak össze. A tesztek alatt olyan feladatokat kellett megoldaniuk a résztvevőknek, amelyek rövid időre óhatatlanul stresszel jártak. Eközben a kutatók mérték az önkéntesek szívritmusát és stresszének szintjét. Az értékeléskor kiderült, hogy a mosolygás valóban befolyásolja fizikai állapotunkat, még akkor is, ha nem szándékos, csak az arcizmaink húzódnak össze. A leggyorsabban azok jutottak túl a feladat által kiváltott stressz hatásán, akiknek arcán közben Duchenne-mosoly volt, őket követték a normál mosolyúak, végül a semleges arckifejezésű tesztalanyok. Meglepő módon az evőpálcikát a szájukban tartó emberek közül is gyorsabban tértek magukhoz a stressz után azok, akik az utasítás szerint úgy tartották azt, hogy arcizmaik mosolyra húzódtak.

Mindez arra utal, hogy rövid stressz hatás alatt a mosoly segít csökkenteni a testben a stressz válasz intenzitását, függetlenül attól, hogy valójában érzünk-e közben boldogságot - idézte a tanulmányt a Science Daily című ismeretterjesztő portál. (forrás: MTI, Science Daily)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.