Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


JÚDÁS SORS - ÖNSORSRONTÁS

2018.07.01

judasez.jpg

PÁRBESZÉD-ELMÉLKEDÉS PÉTER-PÁL ÜNNEPÉN

Jézusom! Most van Péter és Pál ünnepe. Ők kétezer évvel ezelőtt éltek itt a földön, de mivel Veled sikerült találkozniuk, életük nem maradt sablonember élet. – Ha Veled találkozunk, akkor az feltétlenül kell, hogy olyasmit jelentsen életünkben, ami szebbé és jobbá teszi a világot.

A Velem való találkozást mindenkinek lehetővé teszem. Amikor majd átlép valaki ebből az életből abba a világba, melyre teremtődött, mely részéről bár letagadható a földön, de meg nem szüntethető, akkor az első mindig az, hogy Velem találkozik. E szó, hogy első, most nem időbeliséget jelent, hanem olyan minőségi élményt, mely közvetlenül a halál után kikerülhetetlen számára. Pedig de sokan kerülnék ki, de hát nem lehet.

Amint a TV képernyőjén megjelenik az adás, ha bekapcsolják a készüléket, épp így kikerülhetetlen vagyok annak, akinek a földi élete végét jelentő pillanat bekapcsolt Engem.

Mikor azt mondom, hogy sokan szeretnék ezt a találkozást kikerülni, akkor ezt azért mondom, mert mindenki, aki ide kerül, természetesen saját tudattartalmát hozza magával. Ezért nem szeretnének találkozni Velem. Ez azt jelenti, hogy az emberek általában ismerik önmagukat, de nem ismernek Engem. Miután Engem megismert itt valaki, akkor kénytelen önismeretét hozzámérni a Velem való találkozás élményéhez, s ez bizony nagy lelkiismeret-furdalást szokott eredményezni. Itt nem tudom eléggé hangsúlyozni a nagy szót.

A Velem való találkozás és az önismeret találkozása nem az önismeret miatt fájdalmas, hanem amiatt, hogy Engem elmulasztott megismerni olyannak, amilyennek megismerhetett volna. Tehát a MULASZTÁS az, ami nagy fájdalmat okoz. Ez készteti aztán arra, hogy vagy végleg lemondjon Rólam, vagy olyasmit fejezzen ki, hogy mindent vállal, csakhogy az eddigi mulasztását be tudja hozni. E téren a döntés, illetve a választás attól függ, hogy mekkora benne a remény.

Igen, mert bár a HIT lehetősége megszűnik, mivel azt, amit valaki lát, azt már nem hiheti, de a remény az egy birtokba vevési vágy, vállalása olyasminek, ami még távol van tőle, de lemondani nem akar róla. Sajnos, itt azok, akik a földi életükben könnyedén mondtak másokról elmarasztaló ítéletet, azok itt, mivel másokról ezt már tenni nem tudják, hát maguk fölött ítélkeznek. Ezek olyan júdás-sorsú emberek.

Bizony, a kárhozat az szabad döntés következménye. Ez a döntés itt történik, és nem a földön. A földön a legjobban ezt az állapotot a depresszió közelíti meg. De a depressziós lélek nem szükségszerűen elkárhozott lélek. A depressziót gyakran nem önmaga akarja önmagának az, aki ilyen állapotban van. Sok összetevője lehet egy ilyen állapotnak.

Akkor, amikor valaki itt Velem találkozik, akkor csak EGY oka van a kétségbeesésének. Ez pedig az, hogy számára szinte hihetetlen az, amit LÁT. Vagyis többre értékeli önismeretét, mint az Én irgalmas szeretetemet. Igazságos akar lenni. Mivel másokkal szemben irgalmas már nem lehet, hát föladja az irgalomnak még azt az utolsó szálát is, melyet magával szemben még megragadhatna. Az ilyen lélek nem akar segíteni magán. Én csupán rábólintok döntésére, melyet önmaga felett hozott. Nem tehetek mást. A földön sem tudtam segíteni azokon, akiknek nem az irgalmam volt a fontos, hanem valami más.

Engem a földi élet nem változtatott meg. Azért vállaltam, hogy ti tudjátok, miképpen kell nektek megváltozni. Földi születésemmel nem élettartalmat üresítettem ki, csupán életformát változtattam. Természetesen mennybemenetelem is csupán formaváltozást jelentett számomra. Nektek sem fog mást jelenteni! Éppen ezért olyan fontos jelenleg élettartalmatok kidolgozása, hogy e tekintetben az elkerülhetetlen formaváltozáskor ne legyen már gondotok. Így is gond lesz számotokra a lemaradás behozása, de ez már nem minőségi, hanem csupán mennyiségi gond. Itt pedig nem kell félni senkinek, hogy kifut az időből. Segítség is bőven áll rendelkezésre.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.