Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ENYÉM VAGY?

beszelgetes.jpg

Gyermekem!

Az egész földi életen áthúzódik az a küzdelem, melyre vállalkoztál akkor, amikor vállaltad a földi életet. Ennek a földi életnek a természetéhez tartozik az, hogy a lelki életben nincs pihenés. Ezen nem szabad bánkódnod. Egyre jobban azt kell átélned, hogy minden bukdácsolás ellenére is az Enyém vagy.

Erkölcsi fejlődési szintet nemcsak örökölni nem lehet, de konzerválni sem. A régi ember valójában már nem létezik, ha egyszer mellettem döntöttél, csupán a súlyát érzed, mint mikor valaki reumatikusan fájlalja a már régen eltörött, majd összeforrott csontjainak forradását. A döntő az, hogy tudatosan már döntöttél mellettem, és ezt minden nap kimondva is megteszed.

Ha egy rakétát kilőttek egy megfelelő cél irányába, akkor az egyik lényeges dolog már megtörtént. De amint rendszeresen pályamódosítást kell végezni a száguldó rakétán, mert különben elmenne a cél mellett, éppen így az egyszer már Nekem odaadott életedet rendszeres pályamódosítással irányítanod kell, ha állapotszerűen kapcsolatban akarsz maradni Velem. Ez napi öt perc bűnbánattal megvalósítható.

De tudnod kell, hogy ez a feladat egész életen át tartani fog. Vagyis nem az a baj, ha valaki elesik. Akkor van baj, ha valaki nem akar újra és újra nekirugaszkodni az útnak. Csak azt tudom célba juttatni, aki nem csügged el, s vállalja tovább is a szükséges pályamódosításokat. Ebben légy hűséges, és akkor megnyered az ÉLET koronáját.

 

Az imáról pedig...

A szeretetben teremtő erő rejlik. Amikor teremtésről hallotok, általában az anyagi világ létrejöttére gondoltok. Gondolatokat is kell tudni teremteni! A szeretet képes erre. Ha az akarat készséges, akkor képes erre a teremtésre. Legfontosabb a szeretet jelenléte. A szeretet olyan önközlési vágyat táplál, melyben a SZERETETT lény megdicsőül.

Ágostonon keresztül azt mondtam valaha: „Szeress, és tégy amit akarsz.” Most ezt így fogalmazom: szeress, és kész. Úgy nem tudsz szeretni Engem sem, hogy ne gondolj rám, hogy ne foglalkozz Velem. Engem szeretni éppen annyit jelent, hogy Nálam tudni otthonodat. Vagyis: nem vagy otthon másutt, csak vendégségben. Nekem nem a mondanivalód kell, hanem te kellesz. Ha ezt tudod, ez a felismerés már maga imádság részedről. Nem szavakon múlik ez. Egymáshoz tartozásunk felismerésén. 

A közösségben mondott ima: tanúságtevés jelenlétemről. Nem erőlködés eredménye. A „mit is mondjak” ilyenkor már túl akar lépni a tanúságtevés szintjén. Az Engem köszöntés, a Nekem hálát mondás is elég, s ez végső fokon nem más, mint normál bárkivel találkozás természetes tudomásul vételének megnyilatkozása. Azt felnőtt embernek nem kell különösebben tanulnia, hogy hogyan köszöntse azt, akivel találkozik.

Imádkozni, – tehát nem csupán pár szóban köszönteni Engem, – azt magányodban kell. – Teremteni gondolatokat, melyek örömödnek, bánatodnak, vágyaidnak, csalódásaidnak hordozói. Lelkedben Elém állni, benső kapuid zárait fölpattantani, Velem közösen múltadban elbarangolni, s Tőlem szemeket kérni, hogy meglásd életedben munkám, szeretetem nyomait, áldásomat kérve személyekre, eseményekre, mely áldás tisztítja álmaidat, kapcsolataidat, hogy ne csak elviseld magadat, de örülni is tudj Miattam önmagadért

Nem véletlenül idetévedett embersors vagy csupán, hanem örök álmom fénye jelent meg veled e sötét világban.

Igen, ezt az imát tanulni kell. Tanítani akarlak erre. Más úgysem tud téged megtanítani, imádkozni, csak Én, a te Istened, akit te Jézusnak nevezel, s Aki vár téged lelked mélyén, hogy Hozzá járj iskolába. Mondd el hangosan is Nekem azt, amit úgy gondolsz, hogy hallanom kell.

Szereteteddel kell legyőznöd az imád ellen támadó kísértőt. Ez pedig úgy megy, hogy tudod: VÁRLAK. Várlak, és Én nagyon hálás vagyok. Együtt akarok örülni, és együtt akarok szomorkodni veled. 

Az imádság kétségtelenül HIT kérdése is. De nem kell hozzá rendkívüli hit. A hit a szív szeme. „Boldogok a tiszta szívűek, mert látják Istent.” – Nem vagy tiszta? – Nem baj. – Nem akarsz tiszta lenni? Ez baj! –

Tisztátalanná sokféleképpen válhat valaki. Tisztává csak egyféleképpen. Csak annak a szíve válik tisztává, aki elhiszi, hogy ezt Én meg tudom tenni. Ahogy a leprás mondta: „Ha akarod, megtisztíthatsz engem.” Ilyen kijelentésre még soha sem mondtam, hogy nem akarom. Nem is tudnám mondani.

Hidd el, ahol Én megjelenek, ott minden tisztul. Annyiban tanulsz meg imádkozni, amennyiben nem akadsz fönn csip-csup bukdácsolásaidon, amennyiben irgalmas szeretetemnek megtisztító erejét engeded legalább tudatodig jutni. Vagyis arra kell rájönnöd, hogy nem az a fontos, milyen vagy, hanem az, hogy az Enyém vagy. Nyugodj meg, másnak sincs értéke önmagában. Éppen ezért imádságod teszi értékessé életedet, s nem életed teszi értékessé az imádat. – Gondolj a farizeus és vámos imájára.

Imakapcsolatunkban sokkal nagyobb és hatásosabb az Én szerepem, mint a Tiéd. Neked csak el kell ezt hinned, Nekem viszont hordoznom kell téged. Imád nem miattad, hanem Miattam lesz értékké és tesz értékessé. 

Nagyon sok formája van az imának. De mind azonos abban, hogy Általam imádság, Miattam imádság és éretted imádság. Erről most ennyit.

Megáldalak az ÖNFEGYELEM LELKÉVEL!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.