Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az okosságból, óvatosságból sohasem elég!!!

Ehhez az örök igazsághoz szolgáljon egy friss történet, a tanulságért.

A történet szinte mindennapos, mégis most más.

Szereplők: a 15 éves kislány,

a1.jpg

a 60 körüli férfi,

gyilkosaez.jpg

meg a hatalom emberei.

A 15 éves lány a caracali iskolából akart hazajutni szülőfalujába, Dobroslovenibe, a nyolc kilométeres utat szokás szerint autóstoppal készült megtenni. Egy szerda reggeli foglalkozás után beült a gyanúsított férfi autójába, majd nyoma veszett. A rendőrök feltételezése szerint a lányt elrabolta a férfi, majd elvitte egy házhoz. Az áldozatot annak ellenére sem sikerült megmenteni, hogy csütörtökön délelőtt háromszor is telefonált a segélyhívó számra. A rendőröknek és a speciális telekommunikációs hatóságnak azonban nem sikerült pontosan azonosítaniuk a helyszínt. A rendőrök végül az elkövető azonosításával tudtak előrelépni, miután megnézték az utcai videokamerák felvételeit, amelyeken látszott, hogy a lány melyik autóba ült be.

A feltételezések szerint a rendőrök csak azután nézték meg a felvételeket, hogy három helyszínre is kiszálltak, de a pontatlan helymeghatározás miatt egyik helyen sem találták meg a lányt.

A közvélemény felháborodását csak fokozta, hogy bár a rendőrök péntek hajnalban megtalálták a házat, újabb több mint három órát vártak, amíg megkapták a házkutatási engedélyt. A román média információi szerint annak ellenére nem hatoltak be a házba, hogy hallották a lány sikoltozását, így a lány által leadott telefonhívásoktól összesen 19 óra telt el, mire a rendőrök a házba bejutottak. A helyszínen azonban már csak emberi maradványokat találtak, valamint a lány ékszereit és ruháit. A gyanúsított egy 57 éves autószerelő, Gheorghe Dincă, aki állítólag savval akarta eltüntetni a holttestet.

Áprilisban ugyanazon a környéken egy 18 éves lány is eltűnt, a hatóságok ezért nem zárják ki annak a lehetőségét, hogy sorozatgyilkosról van szó. A férfit szombaton reggel őrizetbe vették.

Az ügy miatt leváltották többek között az országos rendőr főkapitányt, mivel felmerült annak az alapos gyanúja, hogy a hatóságok sorozatos mulasztások miatt nem tudták megakadályozni a 15 éves lány meggyilkolását.”

mhuktkpturbxy85nzliymuyowfizmqwymqzmji5njg0mzu3mzfjnzkync5qcgerlqlnayaawsm.jpg

Ami elképesztő számomra, az egyrészt a beteg férfi mégis emberi arca ( pszichopata, szociopata és egyebek témát most mellőzve), másrészt a rendőrség embertelen hozzáállása.

Várni a papírra, közben hallgatni a kislány sikoltozását tudván tudva a bajba jutottságáról?

Mi ez az iszonyat??? Ez tényleg megtörténhet???

Sírva kell fakadni.

Az erkölcs, emberség, a segítés zsigeri ösztöne is nap, mint nap gyilkosság áldozatává kell, hogy váljon a munkahelyi, jogi, pénzügyi, hatalmi, vagy bármilyen más önös érdek, és az óvatlanság miatt???

Ezt ugyan lépten-nyomon tapasztaljuk, de nem lehet elmenni mellette, legalábbis a hír hallatán én erre most képtelen voltam.

A fenti kérdésre a választ pedig az élet dolgai úgyis kikövetelik tőlünk, nap, mint nap, ha tetszik, ha nem két lehetőségünk szerint: a saját lelkiismeretünkre hallgatva, vagy azt inkább elaltatva.

https://www.hirado.hu/kulfold/cikk/2019/07/27/elraboltak-es-megoltek-egy-tizenot-eves-lanyt-romaniaban#

 

https://www.blikk.hu/aktualis/krimi/15-eves-lany-meggyilkolasa-romaniaban/ee53dnn