Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


AZ ÉLHETŐBB ÉLETÉRT

2018.08.26

TERMÉSZETESEN AMEDDIG CSAK LEHET, ÉS MÉG LEHET HÁLA ISTENNEK !

zoldegkosar.jpg

Mire gondolok? Most elsődlegesen a vízre, forrás és gyógyvizekre, gyümölcsökre, zöldségekre, magvakra, virágokra, fűfélékre,( sóra, olajra). Mert amellett, hogy legtöbbje kívánatos, ízletes, még természetes is. Éltető jótékonyságuk köztudott, ám az újabb kutatási eredmények fényében érdemesebb még inkább tudatosan választanunk ezeket, mint preventív szereket, lehetséges gyógyszereket. Említhetem akár az antiszeptikus, vérhígító, vérzéscsillapító, gyulladáscsökkentő, vérnyomás és hormonbeállító vagy roboráló hatásukat a számos mellett, amik mind kincset érők, mégis mindenki számára ténylegesen elérhetők. Kedveltjeimet hozom ide példaként: 

  • drtihanyi.hu/betegsegek/eletmento-paradicsom  
  • www.hazipatika.com/taplalkozas/zoldseg_gyumolcs/cikkek/citrom_kicsit_sarga_kicsit_savanyu_de_a_mienk_lehet/20070110111157

Mint olvashatjuk vajákosnak sem kell lennünk, hogy mindezeket biztonsággal és megfelelően képesek legyünk fogyasztani az ajánlott gyakorisággal vagy éppen korlátlan ideig, mint például a citromfüvet. 

gyogyfu.jpg

A természet Isten ajándéka, ingyen van a szerető segítség. Ahhoz, hogy csodás hatékonysága megmutatkozzon, tudással és hittel szükséges felé fordulni a türelem mellett persze. Különben minek is? Talán érdemesebb napjaink intézményesített gyógyászatával, kórházaival mélyebben kapcsolatba kerülni? Vagy amíg lehet ezt megelőzni, és a "kényelmes" sodródás helyett az életünket saját kezünkbe venni?

piac.jpg

Remek, hogy van még piac, ahol erdők, mezők, kiskertek finomságai, terményei szintén megvehetők. Ugyan, általában ezek visszafogottabb méretűek is lehetnek vagy a tökéletes megjelenéstől eltérőek, stb., ám ez a biztos jele, hogy nem voltak vegyszerrel kezelve. Piacon vásárolni ráadásul élménygazdagabb, mint a szupermarketekben, bár ez is ízlés kérdése.

gombak.jpg

Ami pedig a VIZET illeti, ugyan ma már nem divat a gyógyvizes ivókúra fürdőkúrával párosítva sem, de ez nem azt jelenti, hogy lehetetlen vagy haszontalan lenne élnünk vele. Szerencsénkre még van vizünk, melynek létfontossága a dehidratáltság tüneteiből is jól kitűnik.

  • www.hazipatika.com/napi_egeszseg/belgyogyaszat/cikkek/a_dehidrataltsag_tunetei/20180123105445

gyogyviz.jpgwww.webbeteg.hu/cikkek/egeszsegturizmus/1738/gyogyvizeinkrol-mikor-alkalmazzuk-mikor-neso.jpg

A SÓ jótékony hatásait pedig a Holt-tengertől távolabb is megélhetjük. Sokan ismerhetjük gyermekkorunkból, akár a fülfájásra kapott meleg sópárnát, azonban fájdalomcsillapító, szöveterősítő hatása fürdővízben használva is kimagaslóan jó. A teljesség igénye nélkül egy cikk ebben a témában:

  • filantropikum.com/igy-hasznald-ki-a-so-gyogyito-hatasat/

olaj.jpgAz OLAJ a bőr táplálásán kívül nagyszerű tisztítószer is. Indiában például régóta használják természetes szájvízként. Ekként a kevés mennyiséggel való öblögetés, a fogak közötti szívogatás a cél, míg közel fél óra alatt fel nem habosodik. LENYELNI TILOS!

  • egeszseges-eletmodszerek.hu/termeszetes-modszerek-az-egeszsegert/ajurveda/a-szaj-meregtelenitese-olajos-oblitessel

 

VÉGEZETÜL EGÉSZEN TUDOMÁNYOSAN IS, smiley​ VÁLJÉK EGÉSZSÉGÜNKRE!

  • semmelweis.hu/nepegeszsegtan/files/2014/12/1415_FOKgy13_taplalkozas.pdf

 

 

pi.jpg

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.